De Steengroeve in Winterswijk

De Steengroeve in Winterswijk is een echte trots van de stad. Het is eendagbouwmijn waar voornamelijk kalksteen gewonnen wordt.  De kalksteen die gewonnen wordt, is afkomstig uit de Muschelkalk en is als dolomitische kalksteen ontwikkeld. Het is een echte bezienswaardigheid en leuk om een dagje te bekijken als u op pad gaat met uw gezin.

Door het zeer rustige sedimentatiemilieu zijn diverse verschijnselen bewaard gebleven. Bekend zijn onder andere golfribbels, krimpscheuren en regendruppelputjes. Daarnaast zijn ichnofossielen van wormachtige dieren bekend en pootafdrukken van sauriërs zichtbaar.

De Steengroeve in Winterswijk bevind zich op een kilometer afstand van Recreatiepark Het Winkel en is gemakkelijk met de fiets of auto te bereiken.

Open dagen zijn er op de eerste zaterdagen in april tot en met november. Tijdens de open dagen zijn helmen te huur bij de Steengroeve in Winterswijk. U kunt van 9.00 tot 16.30 uur op eigen gelegenheid de groeve bezoeken. Er wordt geen entree geheven, een vrijwillige bijdrage is welkom. Geen toegang voor kinderen tot 8 jaar. In de Steengroeve in Winterswijk geldt een helmplicht. Tijdens de excursie kunt  u zelf met veilige kleding graven naar mineralen en fossielen in een echte steengroeve.


Steengroeve Winterswijk
Steengroeveweg 50
7101 PH Winterswijk-Ratum