Cultuur rondom Winterswijk

Een dagje cultuur proeven rondom Winterswijk? Vanuit ons recreatiepark zijn er vele culturele uitstapjes mogelijk. Denk hierbij aan een oude Saksische boerderij die op het terrein van Recreatiepark Het Winkel ligt of het bezoek aan een museum!

Villa Mondriaan

Benieuwd naar de jonge jaren van Piet Mondriaan? In Winterswijk vindt u museum Villa Mondriaan. Wist u dat de schildercarrière van Mondriaan begon in Winterswijk? Kom meer te weten over zijn boeiende levenspad! 

Klik hier voor meer informatie

Rijksmonument Erve Brookert

Bezichtig Rijksmonument Erve Brookert. Een boerderij, gebouwd in 1875. De boerderij is te bezichtigen voor gasten van ‘Het Winkel’. De theetuin is direct hierop aangelegen en is op speciale tijden geopend zodat u eens rustig kunt rondlopen en dit cultureel erfgoed kunt aanschouwen. 

Klik hier voor meer informatie

Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh, gelegen in het stadje ’s-Heerenberg, aan de Duitse grens, is één van de grootste kastelen van Nederland. Beleef tijdens dit uitstapje de wondere middeleeuwen! 

Klik hier voor meer informatie

Openluchtmuseum Arnhem

De geschiedenis van Nederland van de afgelopen eeuwen! In het Openluchtmuseum vindt u authentieke gebouwen. Met de aanwezige ambachtslieden en tal van activiteiten brengen zij het museum volledig tot leven. 

Klik hier voor meer informatie

Paleis Het Loo

De ingerichte kamers en zalen tonen hoe de Oranjes 300 jaar lang woonden en werkten. De prachtige baroktuinen zijn symmetrisch aangelegd naar 17e eeuws voorbeeld en uniek in Nederland. Een bijzonder dagje weg!

Klik hier voor meer informatie

Burgers Zoo

Het prachtig aangelegde grote park, maakt deze dierentuin een topper! Kom wild spotten in de safari, of beleef de onderwaterwereld in de ocean! Gegarandeerd een dag vol plezier voor jong en oud!  

Klik hier voor meer informatie

Museum More

Breng een bezoek aan het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme. Het museum wil de waardering voor Nederlandse realistische, figuratieve topkunst bevorderen. Benieuwd naar de collectie? 

Klik hier voor meer informatie

+31 (0)543 - 513025
De Slingeweg 20, Winterswijk
8,1