Cultuur in en rondom Winterswijk

Een dagje cultuur snuiven in of rondom Winterswijk? Vanuit ons recreatiepark zijn tal van culturele uitstapjes mogelijk. Je bent geïnteresseerd in kunst? Breng dan eens een bezoek aan het museum Villa Mondriaan in Winterswijk of aan Museum More in het nabijgelegen Ruurlo. Ook liefhebbers van rijksmonumenten of kastelen komen in de omgeving volledig op hun kosten; een bezoek aan Schloss Diepenbrock in Barlo (op slechts 15 minuten rijden van ons recreatiepark) is een echte aanrader. Nog meer culturele aanraders vind je hieronder. Wij wensen je veel plezier!

Villa Mondriaan / Winterswijk

Benieuwd naar de jonge jaren (en werken) van de wereldberoemde kunstenaar Piet Mondriaan? In Winterswijk vind je het museum Villa Mondriaan. In deze villa in het centrum van Winterswijk ontwikkelde Piet Mondriaan zich tijdens zijn tienerjaren. Naast topstukken van de jonge Mondriaan toont het museum ook werken en (solo)tentoonstellingen van zowel gevestigde als hedendaagse kunstenaars. Een must see tijdens je verblijf in Winterswijk! 

Klik hier voor meer informatie

Rijksmonument Erve Brookert / Winterswijk

Op loopafstand van je accommodatie of caravan/camper vind je het Rijksmonument Erve Brookert. Een prachtige Saksische boerderij met hooischuur en origineel klompenhuis. De historische boerderij, een Rijksmonument, is gebouwd rond 1850. Tot een aantal jaren geleden werd de boerderij bewoond door een bijzondere man en vrouw, vredig en rustig, alsof de tijd decennialang had stilgestaan. Erve Brookert wordt behouden als cultureel erfgoed voor de toekomst; hier kun je zien hoe Nederlandse boeren vroeger hebben geleefd. 

Klik hier voor meer informatie

Kasteel Diepenbrock / Barlo (DE)

Kasteel Diepenbrock, ook wel Huis Diepenbrock genoemd, is een kleine, charmante waterburcht bij het Duitse Barlo (op ongeveer 15 minuten rijden van recreatiepark Het Winkel). Het landgoed ontleent zijn naam aan de Westfaalse uitdrukking voor het onbegaanbare moerasgebied dat het ooit omringde; "diepen brock" betekent zoiets als "diepe breuk". Het landgoed is uitgegroeid tot een ensemble met een prachtig huis, een schilderachtig park en oude bomen, dat uitnodigt tot heerlijke wandelingen door de prachtige natuur. In het aangrenzende café kun je heerlijk vertoeven en onder het genot van een kop koffie en taart genieten van het uitzicht op het bijbehorende meer.

Klik hier voor meer informatie

Achterhoeks openluchtmuseum / Lievelde

Zodra je het Achterhoekse Openluchtmusem bij Erve Kots in Lievelde betreedt (op ongeveer 20 minuten rijden van recreatiepark Het Winkel), begeef je je op een heuse reis door de tijd. Hier kom je te weten hoe de boeren in de Achterhoek vroeger woonden en werkten, met vee en familie. Geniet van de verhalen over het verleden en van verschillende tentoonstellingen! Daarna kun je in de aangrenzende herberg Erve Kots genieten van een heerlijke kop koffie met krentenwegge of een in het Brouwhoes gebrouwen biertje. Je bezoek kun je afsluiten met een bezoek aan kaasboerderij Weenink, dat direct naast het Achterhoekse openluchtmuseum c.q. Erve Kots ligt.

Klik hier voor meer informatie

Museum MORE / Ruurlo

Breng een bezoek aan het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme. Op zo'n half uur rijden van recreatiepark Het Winkel vind je, in het prachtige Kasteel Ruurlo, het Museum MORE. Het kasteel, daterend uit de veertiende eeuw, is hét monumentale "thuis" van Carel Willink, een van de grootste Nederlandse schilders van de vorige eeuw. Door de bijzondere mix van de magische schilderijen van topkunstenaar Carel Willink, architectuur uit verschillende eeuwen, de omliggende oranjerie en al het natuurschoon van de Achterhoek, staat Kasteel Ruurlo garant voor een uniek dagje uit.

Klik hier voor meer informatie

+31 (0)543 - 513025
De Slingeweg 20, Winterswijk
8,1