Onze aanbevelingen

In de omgeving van Recreatiepark Het Winkel zal je je niet snel vervelen. Op deze pagina delen wij onze aanbevelingen graag met je. 

 

Sportieve uitstapjes 

Winterswijk en omgeving bieden tal van mogelijkheden voor sportieve uitjes. Hieronder vind je enkele suggesties: 

 • Ga eropuit met de fiets: Winterswijk staat bekend om zijn prachtige fietsroutes. Het is dus zeker een aanrader om de omgeving op de fiets te ontdekken. Is het lastig om je fiets mee te nemen? Geen probleem! Bij onze receptie huur je eenvoudig jouw fiets. Daarnaast informeren wij je bij de receptie graag over de mooiste fiets- en mountainbikeroutes. 
   
 • Wandelen: Het Nationaal Landschap Winterswijk leent zich ook uitstekend voor wandelingen. Er zijn vele wandelroutes, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad, die je langs de mooiste plekjes van de omgeving leiden.
   
 • Paardrijden: Maak een ontspannen buitenrit te paard door het Nationaal Landschap Winterswijk. Er zijn verschillende maneges in de omgeving die paardrijlessen en buitenritten aanbieden.

Meer sportieve uitjes

Fietsen door de natuur

 

Cultuur snuiven 

In de buurt van ons recreatiepark vind je verschillende musea die het ontdekken waard zijn! Zo is er het Museum Wereld van Wenters, waar je alles kunt leren over de geschiedenis van onze streek.

Ook Museumwerkplaats Transit Oost is een aanrader. Hier word je meegenomen naar de tijd van de textielindustrie, het kolenvervoer en het vroegere openbaar vervoer in Oost-Nederland en in het bijzonder: in de Achterhoek! Kortom, er valt voor jong en oud van alles te zien en te beleven op het gebied van (model-)treinen, bussen en foto’s van vroeger.

Ben je een liefhebber van kunst en geschiedenis? Breng dan zeker een bezoek aan Museum Villa Mondriaan, waar je alles kunt leren over de vroege jaren van de beroemde kunstenaar Piet Mondriaan. Het museum is gevestigd in de villa waar Mondriaan opgroeide en toont zijn vroege werken en schetsen. 

Ontdek de culture uitjes

Museum Transit Oost

 

Dagjes uit 

Zin in een dagje uit met de hele familie of met z’n tweetjes? In de buurt van ons park zijn er veel suggesties voor een dag volop vermaak! 

 • Ga op avontuur in het Klimbos! Op een paar kilometer afstand van het park ligt Klimbos Achterhoek. Hier kun je klimmen en klauteren door de bomen en genieten van het prachtige uitzicht over het landschap.
   
 • Breng een bezoek aan Binnen- en buitenspeeltuin Hof van Eckberge in Eibergen, niet ver van Winterswijk. In het belevingspark kun je binnen en buitenspelen, waterpret beleven, bowlen, lasergamen, dieren ontdekken, een hapje eten en nog veel meer! 
   
 • Ga mee op safari door Winterswijk. Tijdens de unieke Wild Kiek'n Safari leer je van alles over het wild dat in ons gebied leeft en hoor je meer over de werkzaamheden van de Wildbeheer Eenheid. Een excursie die je echt niet mag missen!

Meer dagjes uit

Safari in Winterswijk

 

Winkelen 

Op 10 minuten fietsafstand van ons park vind je het historische centrum van Winterswijk. Rondom de Jacobskerk zijn gezellige terrasjes en struin je door de karakteristieke winkelstraten. Op woensdagmorgen en zaterdag kun je een bezoek brengen aan de sfeervolle Winterswijkse Warenmarkt

Winkelen in de omgeving

Winkelen in Winterswijk

 

Natuurgebieden

Winterswijk is een prachtige plek om te genieten van de natuur. Hieronder vind je enkele suggesties voor uitjes in de natuur van Winterswijk:

 • Het Nationaal Landschap Winterswijk is een uitgestrekt gebied van maar liefst 22.000 hectare en biedt volop mogelijkheden voor wandelen, fietsen en andere buitenactiviteiten. Het gebied bestaat uit bossen, heidevelden, weilanden en waterpartijen. 
   
 • Het Korenburgerveen is een natuurgebied gelegen tussen Winterswijk en het Duitse Bocholt. Het gebied is bijzonder vanwege de veenmoerassen en het hoogveenlandschap. Een bezoekje aan het Korenburgerveen is zeker de moeite waard. 
   
 • In de buurtschap Ratum ligt de Winterswijkse steengroeve. Door jarenlange kalksteenwinning zijn de eeuwenoude aardlagen blootgelegd in de rotswanden, wat bezoekers een unieke blik geeft op de geologische geschiedenis van de regio. Winterswijk heeft, geologisch gezien, één van de meest diverse bodems van Nederland en wordt daarom wel de "mozaïekvloer" van het land genoemd.

Ontdek de natuur

 

 

+31 (0)543 - 513025
De Slingeweg 20, Winterswijk
8,1