Jeu de boules

In de zomer van 2020 zijn er bij Het Winkel een tweetal splinternieuwe indoor jeu de boules banen gerealiseerd. Je vindt deze banen bij ons restaurant Reuselink, waar ook onze bowlingbanen zijn. Aangezien de banen overdekt zijn, is het een perfect uitje onder alle weersomstandigheden. Kom ook langs en daag je vrienden en familie uit tot een spannend potje boules!

Openingstijden jeu de boules banen

In de hoogseizoen periode zijn onze jeu de boules banen dagelijks geopend voor gasten van Het Winkel. Voor de exacte openingstijden en prijzen verwijzen we je graag naar de website van Reuselink. Hier vind je ook verschillende leuke arrangementen!

Jeu de boules reserveren

Er kunnen maximaal 6 personen op 1 baan jeu de boules spelen. Het is mogelijk in verschillende teamindelingen te spelen:

 • Tete-a-tete: 2 teams met elk 1 speler waarbij iedere speler 3 ballen heeft.
 • Doublette: 2 teams met elk 2 spelers waarbij iedere speler 3 ballen heeft .
 • Triplette: 2 teams met elk 3 spelers waarbij iedere speler 2 ballen heeft.

Reserveer eenvoudig een baan via ons online boekingssysteem.

Spelregels jeu de boules

Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens jeu de boules gespeeld, op vakantie of tijdens een dagje uit. De echte jeu de boules regels zijn misschien niet bij iedereen bekend. Heel ingewikkeld zijn ze gelukkig niet, maar we leggen ze je graag even uit.

In het kort: Jeu de boules bestaat uit een aantal rondes. Elke ronde wil je er met jouw team voor zorgen dat er zoveel mogelijk ballen van jouw team zo dicht mogelijk bij de de kleine houten bal (het but) komen te liggen ten opzichte van de ballen van het andere team. Het team dat als eerste 13 punten haalt wint!

 • Het spel begint met een toss. Het team dat de toss wint mag het but op een afstand van 6 tot 10 meter weggooien.
 • Het team dat het but werpt, speelt ook de eerste boule en probeert deze zo dicht mogelijk bij het but te plaatsen. Let op: Het werpen van de boules moet altijd vanuit de werpcirkel en onderhands gebeuren. Als de eerste boule is geworpen, is een speler van de tegenpartij aan de beurt. Deze probeert zijn boule dichter bij het but te werpen. Dit kan zowel door de boule beter te plaatsen, of door een andere boule weg te stoten. Lukt dit niet, dan mag datzelfde team een nieuwe boule werpen. Dit kan net zo lang doorgaan, totdat alle boules van 1 team zijn gespeeld.
 • Lukt het de tegenpartij wel een boule dichter bij het but te plaatsen, dan is het andere team weer aan de beurt.
 • Als een team geen boules meer heeft, kan de tegenpartij proberen om nog meer boules beter te plaatsen.
 • Voor iedere boule die dichterbij het but ligt dan de dichtstbijzijnde boule val van de tegenstander krijgt het winnende team 1 punt. Het verliezende team krijgt geen punten. Per ronde kan een team dus maximaal 6 punten te behalen.
 • Het team die de voorgaande werpronde heeft gewonnen, begint de volgende werpronde en mag ook het but gooien.
 • Het spel gaat door totdat een team 13 punten heeft behaalt. Het team dat dit als eerste behaalt, wint!
 • Komt de boule in een ronde buiten de baan, dan telt deze in die ronde niet meer mee!
+31 (0)543 - 513025
De Slingeweg 20, Winterswijk
8,1