Wandeltochten Achterhoek Winterswijk

Rondom Winterswijk in de Gelderse Achterhoek ligt een dunbevolkte streek waar u nog een haast ouderwetse stilte en rust ervaart. U wandelt hier door een halfopen coulisselandschap. Dit idyllische decor bestaat uit een mix van bossen, lanen, slingerende beken, houtwallen en akkertjes, maar ook oude Saksische hoeven.

BOS Project wandelroute

De BOS project route is een wandelroute van ongeveer drieënhalve kilometer. Deze route start en eindigt op Recreatiepark Het Winkel. Er zit een dieper verhaal achter deze wandelroute, deze is hieronder weergegeven.

Cultuurhistorie en water zijn de belangrijkste dragers van het BOS-project. De gemeente Winterswijk is bezig met herstel en heropening van het Strandbad. Pal naast het Strandbad liggen de Bleekweide en de fundamenten en schoorstenen van het Bleekhuis dat daar ooit heeft gestaan. De particuliere eigenaar van een deel van de Bleekweide wil graag het Bleekhuis herbouwen. Vereniging Natuurmonumenten is, als eigenaar van een ander deel van de Bleekweide, positief over het herstel van de Bleekweide. Iets verderop staat de Olliemölle. Het witte deel daarvan, aan de zuidkant van de Boven Slinge, is eigendom van woningcorporatie De Woonplaats. Het rode gedeelte van de Olliemölle, aan de noordkant van de Boven Slinge, is van de eigenaren van De Gulle Waard. De Woonplaats wil beide delen van de Olliemölle in oorspronkelijke stat restaureren. Dit bood de mogelijkheid om drie prachtige plekken met elkaar te verbinden. Zo ontstond het BOS-project (BOS is afkomstig van de beginletters van Bleekhuis, Olliemölle en Strandbad). Het Buskersbos, de rivier de Slinge en de Bocholtse en Borkense Baan zijn tevens deelprojecten in het BOS-project.

Klik hier voor de route

Slinge wandelroute

De Slinge route is een wandelroute van ongeveer drie kilometer die start en eindigt op Recreatiepark Het Winkel. Deze route blijft in de nabije omgeving van Het Winkel en loopt langs de Slingebeek.

Klik hier voor de route

Klootschiet wandelroute

Deze route is gemaakt voor een rondje ‘Klootschieten’. Dit is een typisch Achterhoekse bezigheid. De bedoeling is een kloot (een bal verzwaard met lood) zover mogelijk te werpen. Deze route kan ook gewoon als wandelroute gezien worden.

Klik hier voor de route

 

+31 (0)543 - 513025
De Slingeweg 20, Winterswijk
8,1