Wandeltochten Achterhoek Winterswijk

Rondom Winterswijk in de Gelderse Achterhoek ligt een dunbevolkte streek waar u nog een haast ouderwetse stilte en rust ervaart. U wandelt hier door een halfopen coulisselandschap. Dit idyllische decor bestaat uit een mix van bossen, lanen, slingerende beken, houtwallen en akkertjes, maar ook oude Saksische hoeven.

BOS Project wandelroute

Een route van 3,5 kilometer, met de start en het einde bij Recreatiepark Het Winkel; dat is de BOS Project wandelroute. Het BOS-project, wat staat voor Bleekhuis, Olliemölle en Strandbad, neemt je mee langs historische plekken van Winterswijk. Tijdens de route komt je door het Buskersbos, langs de Slinge en de Bocholtse en Borkense baan.

Klik hier voor de route

Slinge wandelroute

De Slinge route is een wandelroute van ongeveer drie kilometer die start en eindigt op Recreatiepark Het Winkel. Deze route blijft in de nabije omgeving van Het Winkel en loopt langs de Slingebeek.

Klik hier voor de route

Klootschiet wandelroute

Deze route is gemaakt voor een rondje ‘Klootschieten’. Dit is een typisch Achterhoekse bezigheid. De bedoeling is een kloot (een bal verzwaard met lood) zover mogelijk te werpen. Deze route kan ook gewoon als wandelroute gezien worden.

Klik hier voor de route

 

+31 (0)543 - 513025
De Slingeweg 20, Winterswijk
8,1