Zomervakantie in Winterswijk

Viert u graag uw zomervakantie in Winterswijk? Het Winkel is een gezellige camping in Winterswijk, uniek gelegen aan de rand van Winterswijk, midden in de Achterhoek op slechts enkele kilometers van de grens met Duitsland. Op onze familiecamping is van alles te beleven voor jong en oud. Onze ruime groene camping is midden in de natuur gelegen en omgeven door het Nationaal Landschap van Winterswijk. Lees meer over de mogelijkheden die onze camping en de omgeving te bieden heeft.

Ontspannen tijdens de zomervakantie

De zomervakantie is over het algemeen dé vakantie waar iedereen naar toe leeft. Eén, twee of soms wel drie weken er op uit het het hele gezin. Even weg van alle drukte, bijkomen en opladen door te kamperen of een chalet te huren. Camping Het Winkel is dé perfecte plek om te ontspannen en even weg te zijn uit de hectiek van alle dag. Op ons vakantiepark, omgeving door de natuur is het goed vertoeven. De camping is ruim opgezet: de kampeerplaatsen zijn ruim en bieden veel privacy en ook de velden met onze chalets beden veel ruimte. Zo heeft u voldoende privacy en kunnen de kinderen naar hartelust spelen op het camping-veld.

Op onze camping is van alles te doen voor het hele gezin. Wij hebben een heerlijk verwarmd zwembad met glijbaan, een speeltuin, onze kinderboerderij en verschillende speelplaatsen over de hele camping.
Ook aan de sportieve ontspanning hebben wij gedacht. Zo kunt u bij ons bowlen en (indoor) jeu de boules spelen. Daarnaast kunt u bij ons tennissen (2 banen), voetballen en volleyballen. Daarna even lekker ontspannen? Maak dan gebruik van onze wellness (sauna, infraroodkabine of zonnebank).

Op ons park vind u ook een coffeebar waar u heerlijk kunt genieten van een espresso, cappuccino of gewoon een kop lekkere koffie. Heeft u geen zin om te koken of wilt u genieten van een lekkere lunch? Hiervoor kunt u terecht in ons restaurant of de snackbar

Vele activiteiten voor kids tijdens de zomer

Op onze familiecamping is in de hele zomer (en overige periodes gedurende het hoogseizoen) een animatieteam aanwezig met vele leuke activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Ons zomeranimatie team organiseert bijvoorbeeld op warme zomeravonden nachtzwemmen in ons verwarmd buitenzwembad, speurtochten in het bos en vele thema dagen. In de zomer zijn er de hele dag door diverse activiteiten. Op de kidsclub is jong en oud welkom!

Mocht het weer wat minder zijn, dan zijn er ook op onze camping voldoende mogelijkheden om te spelen. We hebben namelijk ook een leuke binnenspeeltuin, bowlingbanen en (indoor) jeu de boulesbanen bij ons restaurant. Daarnaast proberen we het animatieprogramma bij slecht weer (zoveel mogelijk) te verplaatsen naar binnen. Mocht u een keer ergens anders willen zwemmen? In de omgeving van Het Winkel zijn verschillende zwemparadijzen.

Wat is er te doen in Winterswijk?

Onze camping ligt midden in de natuur, een bosrijke omgeving. In de buurt van onze camping liggen verschillende fiets- en wandelroutes die u door de prachtige Winterswijkse natuur leiden. Van De Bekendelle tot het Wooldse Veen tot Het Rommelgebergte: deze routes zorgen er voor dat u niets mist van het Nationaal Landschap rondom Winterswijk. 

Wilt u recreëren in de natuur? Ga dan eens naar 't Hilgelo waar u kunt zwemmen, wandelen, fietsen en watersporten. Gaat u liever vissen? Dan kunt u vanuit ons park vissen in Visvijver 'De Puls'. Op slechts enkele minuten fietsen is deze visvijver te bereiken, maar ook te doet en met de auto kunt u hier makkelijk terecht.

Het centrum van Winterswijk is makkelijk te bereiken met zowel de fiets (ongeveer 15 minuten fietsen) als de auto (u kunt gratis parkeren midden in het centrum). De winkelstraat met vele winkels, cafeetjes en restaurants zijn zeker het bezoeken waard. Iedere zaterdag en woensdagochtend staat de warenmarkt op de Markt. Een knusse en gezellige weekmarkt die in 2013 is uitgeroepen tot gezelligste markt van Nederland. 

Tijdens de zomervakantie worden in Winterswijk vele activiteiten georganiseerd. Zo vindt eind juli de jaarlijkse restantenmarkt plaats en eind augustus is het tijd voor het jaarlijkse Volksfeest. Rondom de kerk, midden in het centrum, wordt een gigantische feesttent en daarbijbehorende kermis opgebouwd. Tijdens het Volksfeest trekt er op vrijdag en zaterdag een fleurige stoet praalwagens beplakt met dahlia's door de straten: het bloemencorso van Winterswijk. 

Liefhebbers van cultuur kunnen in Winterswijk hun hart ophalen: bezoek Villa Mondriaan, Berenschot Watermolen of molen De Bataaf. Ook kun je de kerktoren (regelmatig) beklimmen of koop kaarten voor de voorstelling in het Steengroevetheater of in het Openluchttheater.

Kortom: zowel voor cultuur, natuur, ontspanning als inspanning kunt u deze zomervakantie terecht in Winterswijk. En waar kunt u dan beter verblijven dan op recreatiepark He Winkel? We ontvangen u graag deze zomer!

Vragen over uw zomervakantie in Winterswijk?

Wilt u meer informatie over ons vakantiepark in de Achterhoek? Of heeft u vragen over uw zomervakantie bij Het Winkel? Neem dan contact met ons op of kom gezellig langs op ons park, kunt u meteen even sfeer proeven!

+31 (0)543 - 513025
De Slingeweg 20, Winterswijk
8,1